Blog

Tips voor het organiseren van een succesvol kinderfeestje

Geplaatst op 08-11-2022

Meer blogs lezen

Het organiseren van een verjaardagsfeestje: niet voor iedereen iets om naar uit te kijken! Sommige ouders zijn mega creatief en hebben ideeën voor tien, maar dat geldt niet voor iedereen. Hoe zorg je er nou voor dat je goed terug kunt kijken op een leuk, gezellig en toch ook wel een beetje een relaxed feestje?

Met de onderstaande tips kan het niet meer misgaan!

Wat, wanneer en wie?

Daar begint het natuurlijk mee. Welke vriendjes en vriendinnetjes worden er uitgenodigd, wat ga je doen en wanneer wordt het grote feest gevierd? Er bestaat een algemene regel dat je het aantal kinderen uit kan nodigen hetzelfde als de leeftijd van het kind. Maar of je je hier aan houdt is natuurlijk helemaal aan jezelf. En afhankelijk van het budget dat je hebt.

Check trouwens eerst even bij de ouders of de kinderen kunnen op de door jouw bedachte datum. Dan voorkom je dat je weer moet schuiven of dat je een kinderfeestje organiseert waarop de helft van de kinderen niet kan komen. En misschien wel net zo leuk: doe de uitnodigingen door de brievenbus. Dat is minder confronterend dan in de schoolklas en draagt bij je eigen kind bij aan een middagje voorpret. Extra leuk: op onze website download je heel gemakkelijk leuke uitnodigingen!

Wat heb je precies nodig?

Je hebt besloten dat jullie gaan lasergamen, super leuk! Maar wat heb je daarvoor precies nodig? Eigenlijk hebben wij het je al heel gemakkelijk gemaakt. Alles wat je nodig hebt zit al in het pakket dat je huurt. Van oorkondes tot teamlintjes en van scorekaarten tot een gratis reservegun. Je hoeft alleen nog maar te bepalen hoeveel kinderen je uitnodigt en hoeveel guns je dus moet huren.

Heb je dan geen vesten nodig om te kunnen lasergamen? Nee hoor! Alle techniek zit al in de lasergun gebouwd. Voor kinderfeestjes extra handig want ze hoeven geen groot en zwaar vest te dragen. Onze laserguns werken op batterij. Mocht er een batterij leeg zijn, dan vind je reservebatterijen en een schroevendraaier in je pakket en kan je ze heel gemakkelijk even vervangen. En wat moet je precies met die targets? Heb je er daar ook voor ieder kind 1 van nodig? Nee hoor! De targets zijn een leuke extra. Je hebt ze niet nodig voor het basisspel maar er zitten er standaard al vier van in het pakket waarmee je extra spelvormen kan organiseren. Schiet je op een target, dan verandert deze in de kleur van het team. Bijvoorbeeld leuk voor extra bonuspunten!

Behalve je basispakket kan je het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Budgetproof of met diverse extra’s. Voeg bijvoorbeeld nog legerbanadana’s en schmink toe. Of kleed je lasergameruimte aan met legernetten, rookmachines, stroboscopen en discolampen. Ben je van plan om op bijvoorbeeld een leeg voetbalveld te gaan lasergamen? Dan zijn de pop-up obstakels voor jou misschien wel een uitkomst. Met deze obstakels maak je heel eenvoudig een leuk speelveld waar de deelnemers zich goed achter kunnen verschuilen.

Behalve je pakket kan het handig zijn wat EHBO materialen mee te nemen naar de locatie waar je gaat lasergamen. Een pakje pleisters kan altijd handig zijn bij een valpartij. En vraag van alle ouders even een telefoonnummer. Mocht het nodig zijn dan kan je ze bereiken.

Regel wat hulp

Maak het jezelf makkelijk en vraag om hulp. Bijvoorbeeld een oma, een buurvrouw of een vriendin. Een paar extra ogen en extra handen kan je vast goed gebruiken. En daarnaast ook extra gezellig toch?

Voorbereidingen

De guns worden al de dag voor de huurdatum geleverd. Probeer ze ‘s avonds of op de dag van het feestje alvast even uit. Handig om te weten hoe alles werkt! Bepaal van tevoren wat de locatie voor het lasergamen is. Dit kan bijvoorbeeld in het bos, in de duinen, in de gymzaal of in de speeltuin. Het is handig de locatie van tevoren alvast even te verkennen. Waar maak je de centrale basis waar de spelers hun gun moeten laten resetten en tot waar loopt het speelveld?

En niet te vergeten bij de voorbereidingen: maak het gezellig! Denk aan ballonnen, slingers en een gezellig gedekte tafel waar je begint met wat te drinken.

Hoe is de planning

Wat heel erg handig kan zijn: maak voorafgaand aan het feestje een planning. Hieronder vind je een voorbeeld van een planning. Deze kan je handig aanpassen naar je eigen situatie.

  • 14:30 uur: Inloop, glaasje ranja, wat lekkers en cadeautjes uitpakken. Leuk idee: laat de kinderen allemaal een eigen cakeje versieren!
  • 15:15 uur: Naar de locatie, speluitleg en verdelen van de teams. Tip: je hulp kan terwijl je de uitleg doet en de teams verdeelt alle materialen klaarleggen die je nodig hebt.
  • 15:30 uur: Lasergamen*
  • 17:00 uur: Opruimen en terug naar huis
  • 17:15 uur: Gezellig samen eten, afsluiten met de eindscores en uitreiken van de oorkondes.
*Onze tip qua tijdsindeling: Speel potjes lasergame van 15 minuten. Laat de spelers na elk spel weer bij de basis komen. Je kan dan even de tussenstand aankondigen, ze kunnen een klein beetje uitblazen en vijf minuutjes later weer opnieuw beginnen. In 1,5 uur kan je vier potjes van 15 minuten spelen met 5 minuten pauze na elk potje. Je hebt dan nog een beetje speling van 10 minuten, dat kan altijd handig zijn.

Plan B

Natuurlijk hoop je op prachtig weer zodat alle kinderen lekker in de korte broek het bos in kunnen en in het zonnetje kunnen spelen. Feit blijft: we wonen in Nederland en dat weet je een paar weken van tevoren nooit helemaal zeker.

Check een paar dagen van tevoren de weersomstandigheden en maak eventueel een plan B. Ga in plaats van lasergamen in het bos lekker lasergamen in een gymzaal of in je eigen huis als het toch heel hard regent. Of plan het lasergamen om de buien heen en start iets eerder.

Annuleren van je pakket kan ook, tot uiterlijk de dag van te voren. Je feestje helemaal verplaatsen: dat is voor ons ook geen probleem!

Laat dat feestje maar beginnen! En vergeet geen foto’s te maken hé. Super leuk voor later!

Huur een lasergamepakket

Daarom huur je lasergame bij laserfeestje

check_circle Compleet pakket, speelklaar
check_circle +3500 pakketpunten
check_circle Levering gegarandeerd
check_circle +4500 positieve reviews
check_circle Kosteloos annuleren
check_circle Weekend-actie (zo. gratis!)
check_circle Geen borg nodig
check_circle Veel leuke extra's
check_circle Verzenden of afhalen
check_circle 1 reserve pistool (gratis!)
format_quote Goede communicatie en bestelling ruim op tijd ontvangen. Ik had bij de laserguns ook walkietalkies besteld. Dit was een groot succes!... format_quote
arrow_forward Bekijk alle reviews
format_quote Al meerdere keren een laserfeestje gehouden op de BSO en elke keer weer een succes! Kinderen enthousiast en materiaal makkelijk in gebruik... format_quote
arrow_forward Bekijk alle reviews
format_quote We hadden de guns gehuurd voor een groep jongens 14-16 jaar. Die hadden zoveel plezier dat de volwassen heren en dames spontaan mee gingen doen... format_quote
arrow_forward Bekijk alle reviews

Advies nodig, hulp bij het boeken of andere vragen? Bekijk onze contactmogelijkheden.